Dragon Recovery yada bir eleştiri denemesi (!?!)

[veri kurtarma .31] >>

Lütfen "Dragon Recovery" programını satın almak üzere bizi aramayın! Her ay ortalama 7-8 kişi bizi bu amaçla arıyor. Böyle bir program yok. Asla da olmayacak. Neden mi? Merak ediyorsanız lütfen okuyun.
 
Yanlışlıkla önemli dosyalarınızı sildiniz. Yanlışlıkla diskinizi formatladınız. Bir virüs diskinizdeki mantıksal yapıyı bozdu ve verileriniz erişilemez durumda. Ne yapacağım diye kara kara düşünürken, bilgisayardan anlayan (!) bir arkadaşınız boşa üzüldüğünüzü ve verilerinizi kurtarmanın çok kolay bir yolu olduğunu söyledi. Hatta elinde Dragon Recovery isimli muhteşem bir veri kurtarma programı olduğunu ve bu programın her derde deva olduğunu söyledi. Hemen programı aldınız ve diskinizi bu programla taradınız. Hayret! Gerçekten de bütün dosyalar yerli yerinde duruyor. Hemen dosyaları başka bir diske kopyaladınız. Diskinizi yeniden formatladınız. Windows ve kullandığınız tüm uygulamaları kurdunuz. En son olarak da muhteşem Dragon Recovery ile kurtardığınız dosyalarınızı diskinize kopyaladınız. Sonra da masanıza oturdunuz koltuğunuza yaslandınız ve eh artık şu önemli dosyalarıma bir bakayım dediniz. Ama o da ne!. Dosyalarınızın çoğu açılmıyor. Başınızdan aşağı kaynar sular dökülmüş durumda. Saçınızı başınızı yoluyorsunuz.
 
Olayın daha vahim olabileceği durumlar da var. Bir ticari işletme iseniz bütün ticari verileriniz gitti. Borç/alacak bilgileri yok. İşlemler yok. Bilgisayarı kullanan bir personel iseniz. Ortaya çıkardığınız felaketin altından ne maddi ne de manevi olarak kalkmanız mümkün değil. Bilişim sektöründe çalışan bir eleman iseniz. Ne üstlerinize ne de müşterinize olayı izah etmeniz mümkün değil. Nerede hata yaptınız? Nerede hata yapmadınız ki. Daha da kötüsü, başlangıçta verilerinizi kaybetmemiştiniz, ama şu an verilerinizi kısmen yada tamamen gerçekten kaybetmiş durumdasınız. Çünkü hasarlı veya erişilemez durumda olan verilerinizin üzerine işletim sistemi ve programlarınızı kurdunuz ve yanlış kurtarılmış verileri de fiziksel olarak üzerine yazdınız.
 
Yazının devamına, http://www.dataloji.com/pxp/otomatik-veri-kurtarma.php linkinden erişebilirsiniz.
 
Veri depolama ortamlarında mantıksal yapı itibariyle gerçekleşen veri kayıplarında (silinme, fdisk, formatlama vb.) kayıp dosyaları gerçekçi bir şekilde elde etmek çoğu zaman özel ve özenli bir çalışma gerektirir. Özellikle çok sayıda dosyadan oluşan ve entegre çalışan veri tabanı dosyalarında. Otomatik veri kurtarma programları tarama ve kurtarma işlemlerinde olayın teorisine göre genel yaklaşımlar kullanırlar. Bu yaklaşımlarda dosyalara ait içerikler genellikle dikkate alınmaz ve küme bazlı parçalanmış dosyaların parçaları genellikle otomatik olarak toplanıp birleştirilemez. Bir otomatik veri kurtarma programı ele aldığı bir nesnenin elma mı?, armut mu?, yoksa taş mı? olduğuna karar veremez. Elma sepetine rahatlıkla armut veya taş koyabilir ve siz de bunu bilemezsiniz. Otomatik veri kurtarma programlarının bir dosya için G (Good) ifadesini kullanması da kesin bir gösterge değildir. Gelen dosyaları test etmeden sonuç hakkında emin olamazsınız, olmamalısınız da. Yoksa çoğu durumda sonuç hüsran olacaktır.
 
Geliştirmiş olduğumuz özel veri kurtarma yazılımları ve teknikleri ile otomatik veri kurtarma programlarının 0 (sıfır) sonuç elde ettiği durumlarda bile uzmanlarımız kesin sonuçlar elde etmektedir. En önemlisi verilerin kurtarılabilme durumu uzmanlarımızca kesin olarak belirlenmektedir. %100, %73 veya %43.2 gibi. İstenen verilerin kurtarılma oranındaki düşmenin tek nedeni de kayıp verilerin kısmen üzerine yazılmış olmasıdır. Formatlama ve sonrasında işletim sistemi yüklenmesi ve yedeklerin geri yüklenmesi sonrası gelen veri kurtarma taleplerini bu duruma örnek gösterebiliriz.
 
Unutmayınız, veri kaybına neden olan olay sonrasında herhangi bir müdahale yapılmaması durumunda çoğu durumda verilerinizin kurtulma ihtimali %100'dür.


Geri