Formatlanıp işletim sistemi kurulan bilgisayarın kendi üzerinde otomatik veri kurtarma işlemleri !?!

[veri kurtarma .31] >>

Otomatik veri kurtarma programlarının her durumda kesin çözüm sağlayan sihirli değnekler olduğu bilgisinin dergiden dergiye, forumdan forumu ve kulaktan kulağa aktarıldığı ve tam kabul gördüğü ülkemizde veri kayıpları felaket boyutunu aştı.
 
Otomatik veri kurtarma programlarını doğru kullanmamakta ısrar eden kişiler ve bilgisayar servis elemanları maalesef büyük felaketlere neden olmaktadır. En çok yapılan hata ise şudur: Bilgisayardaki disk formatlanmakta, sonra işletim sistemi kurulmakta, sonra kendi içine otomatik veri kurtarma programı kurulup disk taranmakta ve tarama sonucu kendi içerisine kaydedilmektedir. Tarif etmeye çalıştığımız bu hatalı işlem maalesef çok yaygın şekilde yapılmaktadır. Yapılan bu yanlış işlem nedeniyle de veriler gerçekten yok edilmekte ve genellikle yapılabilecek bir şey kalmamaktadır.
 
Doğru yöntem, veri kaybı olan diskin başka bir sisteme ikinci bir disk olarak bağlanması ve otomatik veri kurtarma programının burada kullanılması ve tarama sonuçlarının başka bir diske yazılmasıdır. Değişik sayfalarımızda anlatmaya çalıştıklarımızı burada yeniden tekrarlamakta fayda görüyoruz. Otomatik veri kurtarma programları bazı özel durumlar haricinde genellikle işe yarar sonuçlar elde edememektedirler. Yanlış kullanıldıklarında ise sonucun bir felaket olması neredeyse kaçınılmazdır.
 
Eğer kayıp verileriniz çok önemli ise ve doğru şekilde kullanmanıza rağmen otomatik veri kurtarma programları ile işe yarar bir sonuç elde edemediyseniz firmamız bu tür durumların çoğunda kesin sonuç elde etmektedir.
 
Her durumda bizi aramanızı ve doğru bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.


Geri